За насКъща за гости „Гергана” е резултат от желанието ни да създадем местенце с всички удобства за незабравими семейни почивки и ваканции с приятели през всеки сезон от годината, местенце с много пространство и зеленина за неспирни игри на най-малките.

Къща „Гергана” се намира в град Трявна, в сърцето на Стара планина, само на 2 километра от центъра на града. Тук може да се насладите на прекрасния Тревненски балкан, да вдишате от кристално чистия въздух и да се усамотите далеч от забързаното градско ежедневие.
Китното туристическо градче Трявна се намира в Средна Стара планина и е предпочитано място за хора, които обичат да се насладят на природата. Градът е подходящ за разходки, излети, велопоходи през всички сезони. Наоколо има прекрасни кътчета, които си заслужава да бъдат посетени – селата Боженци, Скорци, Кумани. В близост е и Природен парк “Българка“, в чиято територия попадат защитените местности „Студен кладенец”, „Столища”, „ Мъхченица – Йововци” и „Соколски манастир”, не са за изпускане и природните забележителности „Студен кладенец”, „Столища”, „ Мъхченица – Йововци” и „Соколски манастир”. За любителите на колоезденето има веломаршрути до с. Скорци, с. Бижевци, с. Черновръх, с. Бърдени и т.н.

Град Трявна е туристическа атракция с уникалната си възрожденска архитектура и история и специално реставрираната си стара част.  Забележителностите включват специализирания музей за резбарско и зографско изкуство, Славейковото (Старото) школо, църквите “Св. Архангел Михаил” и “Св. Георги”, Часовниковата кула, Даскаловата къща, Славейковата къща, Ангел Кънчовата къща, Райковата къща, Калинчевата къща, Царския параклис – сега Музей на иконата, Старата баня – сега музей на Азиатското и африканското изкуство, Царския детски санаториум.  Градът предлага множество занаятчийски ателиета и работилници, магазинчета за сувенири, заведения и ресторанти.

Почивка.бг / Хотели в Трявна

2012 © Къща Гергана
By delaRua Productions